Meny

Projektledare "På väg mot jämställda kommuner"

Nu söker vi en projektledare till projektet "På väg mot jämställda kommuner" som tillsammans med oss på Norrbottens Kommuner ska bidra till att verka för ett jämställt samhälle. Välkommen med din ansökan!

Kommunerna i Norrbotten har antagit den europeiska deklarationen för jämställdhet. Deklarationen syftar till att främja jämställdhetsarbete i kommuner och regioner i Europa och pekar på den förändringskraft som finns i kommunernas verksamheter och uppdrag. I projektet På väg mot jämställda kommuner kommer tre till fem kommuner i Norrbotten att erbjudas ett kunskapsstöd och processtöd för att konkretisera den Europeiska jämställdhetsdeklarationen. Projektet kommer att fokusera på styrning och ledning och på utvalda pilotverksamheter i kommunerna. Projektet finansieras av regionala utvecklingsmedel och det statliga anslaget 1:1 och pågår från februari 2018 till och med december 2020.

Vi söker nu en projektledare på heltid till projektet som tillsammans med oss på Norrbottens Kommuner ska bidra till att verka för ett jämställt samhälle. 

I uppdraget ingår att bistå pilotkommunerna i arbetet med att:

  • Implementera den Europeiska deklarationen för jämställdhet konkret i kommunens styrning och ledning samt i utvalda pilotverksamheter
  • Stärka den politiska ledningen och tjänstemannaorganisationen i sin förmåga att styra och leda jämställt med ett intersektionellt perspektiv
  • Stärka de utvalda pilotverksamheterna att i mötet med medborgare främja jämställdhet med intersektionellt perspektiv
  • Lägga grunden för ett fortsatt strategiskt arbete i regionen

Vi söker dig som har kunskap inom verksamhetsutveckling och/eller kvalitetsarbete. Du har erfarenhet av att verka i en politiskt styrd organisation. Goda kunskaper inom jämställdhetsområdet är meriterande. 

Du är tydlig, kan leda processer och är lyhörd för de olika behov verksamheterna uttrycker. Det är en tillgång om du har praktisk erfarenhet från organisationer där verksamhetsutveckling bedrivits i projekt eller processform. 

Tjänsten är en projektanställning, heltid. Individuell lönesättning. Placeringsort är Norrbottens Kommuners kontor i Luleå. Resor, framför allt inom länet förekommer. Du ska ha körkort för bil. 

För mer information om befattningen kontakta Kajsa Myrberg, tel 070-242 72 11. Fackliga ombud är Marja-Leena Komulainen (SACO), tel 070-389 00 29 och Ulrika Larsson (Vision), tel 070-693 54 29. 

Välkommen att skicka in din ansökan till  eller Norrbottens Kommuner, Box 947, 971 28 Luleå. Senast den 20 mars 2018 vill vi ha din ansökan. 

Kontaktpersoner:

För mer info om befattningen
Kajsa Myrberg
tfn 070-242 72 11

Fackliga ombud
Marja-Leena Komulainen (SACO),
tfn 070-389 00 29

Ulrika Larsson (Vision),
tfn 070-693 54 29.
12 Mar 2018