Meny

Besök på Töreskolan

Hälsoskolan fortsätter att vara ”Upptäcktsresande i hälsofrämjande skolutveckling” och i torsdags besökte vi Töreskolan.

På Töreskolan, som tillhör Kalix kommun, finns 104 elever med 14 olika nationaliteter! Under vårt besök fick vi ta del av och uppleva skolans hälsofrämjande förhållningssätt som kan sammanfattas med ”Hela hjärtat är med”. Alla som arbetar på skolan, vilket inkluderar vaktmästare, lokalvårdare, skolmåltidspersonal, och givetvis all pedagogisk personal, har fokus på elevernas trygghet, trivsel, lärande och hälsa. Genom ett målmedvetet och hälsofrämjande arbete har Töreskolan blivit en skola som sjuder av stolthet och kreativitet.

 Hälsoskolan fick nöjet att prata med några elever från årskurs 3 som besökt skolpolitikerna i Kalix för några veckor sedan för att berätta om Töreskolans hälsofrämjande arbetssätt där mindfulness (även kallat medveten närvaro) fysisk aktivitet och estetiska lärprocesser är viktiga delar. Politikerna fick bland annat lyssna till en mindfulness-saga och pröva olika brain-breaks som främjar lärandet. 

Läs mer om vårt besök på Töreskolan under fliken ”Hälsofrämjande arbete” där vi lägger ut ett längre reportage inom kort.

Vi fortsätter upptäcktsfärden i Norrbotten och nästa resa går till Fria Emilia i Boden.

Soliga hälsningar Lena och Catrine

12 Jun 2018